Ringo Starr la 80 de ani: Cum au refuzat Beatles reunirea din cauza unui rechin

Ringo Starr la 80 de ani: Cum au refuzat Beatles reunirea din cauza unui rechin

de Alexandru Anghel

Ringo Starr împlineşte azi (7 iulie) 80 de ani şi-ţi spune cine e de vină pentru că n-ai mai avut parte de niciun concert Beatles.

Toboșarul Beatles povesteşte într-un interviu de ziua lui că The Fab Four au discutat serios oferta de 50 de milioane de lire (200 de milioane, în banii de azi), primită în 1975, la 5 ani după despărțire.

Producătoul Bill Sargent planificase atunci un meci de wrestling între un om şi un rechin de 6 m din specia Marele Alb în deschiderea concertului, ceea ce i-a făcut pe Beatles să refuze oferta, pe care au considerat-o nebunească.
Ringo a cântat de atunci de mai multe ori alături de prietenul şi colegul Paul McCartney şi crede că dacă Lennon şi Harrison nu mureau, reunirea supremă s-ar fi întâmplat în cele din urmă. „Când am ieşit din studio după ce am înregistrat albumul Abbey Road, nu ne-am gândit nicio clipă ca acesta e ultimul nostru album împreună, ultimul turneu. O vedeam mai mult ca pe o pauză”.

Muzicianul va susţine şi tradiţionalul concert de ziua lui, Peace & Love, la care participă şi fostul său coleg, Paul McCartney. Începută la Chicago, sărbătoarea a ajuns acum în 27 de oraşe din toată lumea însă anul acesta va fi diferită: totul se va desăşura online şi banii strânşi de pe urma concertelor se duc către fundaţii şi cauze caritabile, precum Black Lives Matter, Fundaţia David Lynch sau MusiCares.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook