Revelion 2020| Francezii au epuizat stocurile de saltele gonflabile. Musafirii nu pot pleca acasă după petrecere, din cauza stingerii

Revelion 2020| Francezii au epuizat stocurile de saltele gonflabile. Musafirii nu pot pleca acasă după petrecere, din cauza stingerii

Francezii se pregătesc pentru un Revelion inedit. Stingerea între orele 20:00 și 06:00 va fi în vigoare în noaptea de 31 decembrie în toată țara. În ciuda recomandărilor de sănătate, unii au planificat deja să petreacă până în zori cu prietenii lor… sau să doarmă acolo. Sacii de dormit și saltelele gonflabile au fost luate cu asalt în multe magazine specializate.

În ultimele zile, mulți clienți au cumpărat saci de dormit sau saltele gonflabile pe care le vor folosi în seara de 31 decembrie. „Unii oameni vin și cumpără mai multe deodată”, spune un angajat al unui magazin.

Vânzări mai puține în timpul iernii, de obicei

„În mod normal, în sezonul de iarnă, vindem foarte puțin. Sunt articole mai potrivite pentru camping și zile însorite. Prin urmare, aveam mai puține stocuri și mulți oameni au ales să se pregătească astfel pentru ziua de 31 decembrie”, explică un alt angajat.

O explozie a vânzărilor care ar putea confirma dorința unora de a încălca regula adunărilor de cel mult șase persoane. Dacă musafirii sosesc înainte de 20:00 și pleacă după 06:00, va fi foarte greu pentru polițiști să îi descopere. „Nu avem puterea de a intra în casă în toiul nopții și de a amenda oamenii, dacă ei nu deschid ușa”, a declarat un polițist, sub protecția anonimatului.

Controale complicate

Pentru Revelion, este permis să primești oaspeți acasă, dar guvernul a recomandat să respecte o limită de maximum șase adulți, ca și în ajunul Crăciunului. Ministerul de Interne a asigurat că nu se prevede nicio sancțiune în cazul în care nu se respectă regula, deoarece nu este inclusă în lege. Cu toate acestea, poliția poate interveni în cazul în care există reclamații în privința zgomotului, ca în fiecare zi a anului. Cei care vor călători în timpul stingerii riscă o amendă de 135 de euro.

Sursa: Le Point

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook