„Restricțiile vor produce daune ireparabile. Dobândirea imunității colective este următorul pas”, spun cercetători britanici de top

„Restricțiile vor produce daune ireparabile. Dobândirea imunității colective este următorul pas”, spun cercetători britanici de top

Într-o declarație numită The Great Barringtonoameni de știintă de renume, de la universitățile Oxford, Nottingham, Edinburgh, Exeter, Cambridge, Sussex și York, sugerează că dobândirea imunității colective este următorul pas pe care autoritățile trebuie să-l urmărească.

Ei afirmă: „Cea mai bună abordare, care să îmbine riscurile cu beneficiile dobândirii imunității colective, este să-i lăsăm pe cei care prezintă vulnerabilități să trăiască în mod normal, să devină natural imuni în urma infectării. Să-i protejăm doar pe cei din grupele de risc.”.

„Numim asta protejare țintită”.

În respectiva declarație, cercetătorii enumeră câteva dintre pericolele actualei strategii:

-mai puține vaccinări în cazul copiilor

-mai multe decese provocate de boli cardiovasculare netratate

-pericol pentru bolnavii de cancer

-stare psihică precară din cauza restricțiilor și/sau șomajului

Toate acestea vor duce la un exces de mortalitate în anii ce urmează, iar clasa muncitoare și tinerii vor duce toată povara societății, afirmă ei.

„Să ții elevii și studenții departe de educație este o mare nedreptate”, se arată în declarație, potrivit Sky News.

„Dacă păstrăm restricțiile în vigoare până la găsirea unui vaccin vor exista daune ireparabile, iar cei din păturile inferioare ale societății vor fi cei mai afectați”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook