Restaurantele, pe ultimul loc în topul transmiterii Covid-19. Cele mai multe cazuri sunt legate de supermarketuri

Restaurantele, pe ultimul loc în topul transmiterii Covid-19. Cele mai multe cazuri sunt legate de supermarketuri

Supermarketurile sunt locațiile care prezintă cel mai mare risc de transmitere a coronavirusului, arată datele preluate de aplicația de smartphone Test and Trace din Marea Britanie.

Serviciul public de sănătate din Anglia (PHE) a analizat datele de monitorizare ale aplicației și au concluzionat că cei mai mulți cetățeni au mers într-un supermarket înainte de a fi testați pozitiv.

60,5% dintre cele 128,808 de persoane diagnosticate cu Covid-19 între 9 și 15 noiembrie au folosit aplicația. PHE a fost capabil să refacă traseele acestora și să determine locațiile pe care aceștia le-au frecventat înainte de a fi testați pozitiv.

„Supermarketurile se numără printre puținele locuri care au rămas deschise în timpul lockdownului, deci nu este surprinzător că multe infectări se produc acolo”, spune Helen Dickinson, președinte al Consorțiului Britanic de Retail.

Școlile sunt pe locul doi în topul locațiilor cu risc mare de transmitere, urmate de spitale și aziluri de bătrâni.

Aproximativ 10.000 de locații au fost raportate în total, iar lista de mai jos arată procentul celor care au vizitat anumite categorii înainte de a se îmbolnăvi.

1.Supermaketuri – 18,3%

2.Școli gimnaziale – 12,7%

3.Școli primare – 10,1%

4.Spitale – 3,6%

5.Aziluri – 2,8%

6.Licee – 2,4%

7.Depozite – 2,2%

8.Creșe – 1,8%

9.Pub-uri/Baruri – 1,6%

10.Hoteluri/Pensiuni – 1,5%

11.Universități – 1,4%

12.Fabrici – 1,4%

13.Gospodării cu mai puțin de cinci locatari – 1,2%

14.Cabinetele medicilor de familie – 1,1%

15.Săli de sport – 1,1%

16.Restaurante sau cafenele – 1%

Sursa: Sky News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook