Restaurantele din Dubai oferă reduceri celor vaccinați anti-Covid. 10% la prima doză, 20% la a doua

Restaurantele din Dubai oferă reduceri celor vaccinați anti-Covid. 10% la prima doză, 20% la a doua

Trei restaurante din Dubai oferă reduceri clienților vaccinați împotriva coronavirusului, deși emiratul încetinește campania de administrare a vaccinului Pfizer/BioNTech, din cauza întârzierilor de livrare.

Restaurantele, hotelurile și magazinele funcționează în Dubai, care și-a redeschis în mare parte granițele pentru turiștii străini, în încercarea de a revigora un sector crucial pentru economia sa.

„Prima doză: 10% reducere la factură. A doua doză: 20% reducere”, transmit cele trei restaurante pe Instagram și Facebook, specificând că se cere „dovada” – un certificat medical – pentru a beneficia de ofertă.

Dubai, unul dintre cele șapte principate care formează Emiratele Arabe Unite, a lansat o campanie de vaccinare la mijlocul lunii decembrie, după aprobarea vaccinurilor Sinopharm (China) și Pfizer/BioNTech. Întrucât țara suferă o creștere a contaminării, Autoritatea de Sănătate din Dubai a anunțat în acest weekend o încetinire a administrării vaccinului Pfizer, din cauza întârzierilor de livrare.

În acest context, guvernul a decis să limiteze anumite activități de divertisment și să consolideze măsurile de distanțare fizică. Autoritățile au solicitat rezidenților să „raporteze” încălcările acestor restricții printr-o aplicație mobilă.

Peste două milioane de doze au fost deja injectate, pentru o populație de 10 milioane, conform cifrelor oficiale. Țara ocupă locul al doilea în lume, după Israel, în ceea ce privește procentul populației vaccinate, estimează site-ul german de colectare a datelor Statista.

Emiratele Arabe Unite au înregistrat peste 280.000 de cazuri de contaminare cu Covid-19, inclusiv aproape 800 de decese.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook