Reprezentanta opoziției din Belarus, răpită la Minsk. Atacatorii purtau cagule și nu au fost încă identificați

Reprezentanta opoziției din Belarus, răpită la Minsk. Atacatorii purtau cagule și nu au fost încă identificați

Maria Kolesnikova, una dintre cele trei femei care au condus campania împotriva președintelui Alexander Lukashenko, a fost răpită astăzi de un grup de bărbați neindentificați la Minsk.

Kolesnikova este singura personalitate de top din opoziție care a rămas în Belarus, celelalte două femei părăsind țara imediat după ce Lukashenko a fost reales.

Ea a fost imobilizată, urcată cu forța într-un van și dusă într-o locație necunoscută, potrivit presei locale.

Incidentul vine la două zile după ce un alt membru al opoziției a fost transportat de către autorități la granița cu Polonia, i s-a înmânat un pașaport și a fost obligat să părăsească țara.

Site-ul local Tut.by citează un martor care a povestit cum astăzi, în jurul orei 10, Kolesnikova a fost imobilizată de bărbați îmbrăcați în haine civile, care purtau cagule și care au urcat-o pe aceasta într-un van pe care era inscriționat „Connection”.

Reprezentanta opoziției nu a mai putut fi contactată la telefon după incident, scrie Washington Post.

Între timp, protestele împotriva actualului președinte, Alexander Lukashenko, continuă. Duminică, peste 100.000 de cetățeni au demonstrat pe străzile din Minsk,  iar mai mult de 630 au fost arestați, conform datelor oficiale.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook