Regizorul „colectiv“ refuză decorația lui Iohannis. „Este cel mai cinic moment pentru a decora, simbolic și gol de sens, cultura României”

Regizorul „colectiv“ refuză decorația lui Iohannis. „Este cel mai cinic moment pentru a decora, simbolic și gol de sens, cultura României”

Regizorul Alexander Nanau urma să primească Medalia „Meritul Cultural“ din partea președintelui Klaus Iohannis pe 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Naționale. El a realizat unul dintre cele mai de succes documentare românești din ultimii ani, „colectiv„, care are anul ăsta șanse la premiile Oscar.

Într-o scrisoare trimisă către Administrația Prezidențală și adresată președintelui Iohannis și Ministrului Culturii, Nanau explică de ce nu poate accepta această distincție.

Cineastul refuză decorația din cauza indiferenței statului român față de sectorul cultural în timpul crizei generate de coronavirus.

„După aproape un an de eforturi și propuneri din partea tuturor sectoarelor culturale de a angaja statul Român în implementarea de mecanisme de susținere a culturii sever amenințate de faliment în timpul crizei COVID 19, reacția și intervenția concretă a statului Român la toate nivelurile institutionale a fost zero”, a scris Nanau pe Facebook.

"Stimate domnule Nanau, Conform discuţiei telefonice, cu ocazia Zilei Culturii Nationale, Presedintele Romaniei,…

Posted by Alexander Nanau on Monday, January 11, 2021

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook