Quebec| Părinții protestează împotriva obligației de a purta mască la școală

Quebec| Părinții protestează împotriva obligației de a purta mască la școală

Peste o mie de persoane au demonstrat duminică în Quebec împotriva purtării de măști la școală, care este obligatorie începând cu vârsta de 10 ani în scolile din provincia franceză.

„Ne-am adunat pentru a transmite guvernului să nu se atingă de copii și că masca pentru cei de zece ani nu are sens”, a spus unul dintre organizatorii protestului, Eric Duhaime, citat de Radio Canada.

În afară de adversarii purtării măștilor în general, s-au alăturat manifestației și părinții copiilor, care au venit să protesteze în ajunul începerii anului școlar împotriva deciziei autorităților de a impune măști la școală pentru elevii de zece ani sau mai mari.

Ministrul Educației din Quebec, Jean François Roberge, a anunțat recent că elevii cu vârsta de peste 10 ani ar trebui să poarte masca în transportul școlar, precum și în locuri comune din școlile din Quebec, dar că le pot scoate odată instalați în sălile de curs.

Mai multe manifestații anti-mască, care au atras mai ales adepți ai teoriilor conspirației, au avut loc în ultimele săptămâni la Quebec și la Montreal.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook