Putin nu face vaccinul anti-Covid obligatoriu. „Este contraproductiv”

Putin nu face vaccinul anti-Covid obligatoriu. „Este contraproductiv”

Rusia nu va impune vaccinarea anti-Covid, anunță Vladimir Putin, care consideră că cetățenii ar trebui să realizeze necesitatea imunizării de unii singuri. Unii oficiali ruși au propus ca vaccinul să fie obligatoriu, dar Putin a răspuns că măsura ar fi „contraproductivă”. Liderul de la Kremlin spune că autoritățile au analizat mai multe opțiuni, inclusiv vaccinarea obligatorie pentru întreaga populație sau pentru lucrătorii unor sectoare economice, care sunt mai expuși riscurilor.

„În opinia mea, este contraproductiv și nu este necesară introducerea vaccinării obligatorii”, spune el, adăugând că „oamenii ar trebui să realizeze necesitatea de unii singuri” și să înțeleagă că dacă nu se vaccinează „sunt în mare pericol”, în special cei în vârstă.

„Aș vrea să insist și să reamintesc tuturor cetățenilor: analizați situația cu grijă, rețineți că vaccinul reusesc – și asta este demonstrat de milioanele de oameni care l-au primit – este pentru moment cel mai eficient și mai sigur”, afirmă Putin.

Până pe 26 mai, doar 11% din populația Rusiei a primit cel puțin o doză a vaccinului, potrivit datelor Our World In Data. Rata de vaccinare este mult mai mică decât în alte țări cu economii dezvoltate. Marea Britanie, spre exemplu, a vaccinat deja peste 70% din populație cu cel puțin o doză.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook