Purtarea măștii favorizează apariția respirației urât mirositoare

Purtarea măștii favorizează apariția respirației urât mirositoare

Purtarea măștii îți poate oferi prilejul de a constata că ai o respirație urât mirositoare. Dar această problemă poate fi rapid eradicată, prin câteva măsuri de igienă adecvate, explică Christophe Lequart, chirurg dentist, la postul de radio Europa 1.

De când purtarea unei măști a devenit obligatorie peste tot în locurile publice, medicii stomatologi au observat un aflux din ce în ce mai mare de pacienți care se plâng de respirația urât mirositoare. Potrivit dentisului, purtarea unei măști crește fenomenul de respirație urât mirositoare. „Atunci când purtăm o mască, respirăm în principal pe gură. Prin urmare, membranele mucoase orale vor fi mai puțin hidratate”, explică medicul dentist.

Hidratare pentru a combate respirația urât mirositoare

În general ne gândim mai puțin la hidratare atunci când purtăm o mască. Acest lucru duce la dezvoltarea anumitor bacterii care produc „compuși volatili ai sulfului”, explică medicul. Ei sunt cei responsabili de respirația urât mirositoare.

Nu este surprinzător faptul că purtarea unei măști provoacă o senzație de respirație urât mirositoare, similară cu cea pe care o observăm dimineața la trezire, „pentru că sforăim noaptea și, prin urmare, respirăm în principal pe gură”, explică doctorul Lecart.

Dar există soluții: trebuie doar să bei un pahar cu apă, să mănânci ceva sau să te speli pe dinți. Trebuie amintit că respirația urât mirositoare este rareori cauzată de o boală. În 90% din cazuri, este de origine orală. Prin urmare, este posibilă rezolvarea acestei probleme prin întărirea practicilor de igienă.

Atenție la fake news

Masca poate accentua respirația urât mirositoare, este adevărat, dar ai grijă la fake news-uri. Pe Internet, unii susțin că masca reduce producția de salivă și, prin urmare, duce la probleme ale cavității bucale sau ale gingiilor. „Acestea sunt știri false preluate de site-uri conspiraționiste, site-uri anti-mască. Nu trebuie să le dai crezare: masca nu are un alt impact în afară de acest fenomen de respirație urât mirositoare”, concluzionează el.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook