Protestele “Vestelor Portocalii” din Italia: “Coronavirusul nu există!”

Cum Franța are “Vestele Galbene”, are și Italia vestele ei, dar portocalii, grupare cunoscută ca “Gilet Arancioni”.

Sute de protestatari care purtau veste portocalii s-au strâns la Roma marți, strigând “Liberta’!” (Libertate) pentru a protesta împotriva măsurilor de izolare și pentru a cere demisia guvernului.

Liderul grupării ultra-populiste, un fost General de Carabinieri, Antonio Pappalardo, spune că pandemia de coronavirus nu există.

“Pandemia nu există, este o prostie”, le-a spus Pappalardo demonstranțilordin Bari, în cadrul unui miting desfășurat duminică, potrivit agenției de presă italiene ANSA. “Coronavirusul nu este letal, ucide doar oameni de peste 80 de ani care sunt deja. Gata cu minciunile și dezinformările, ați terorizat poporul italian”.

Demonstrații similare au avut loc și la Milano, iar mitinguri restrânse s-au desfășurat și în alte orașe din Italia pe durata weekendului trecut. Oamenii au încălcat regulile de distanțare și nu au purtat măști.

“Acum, până și virusologii spun că acest coronavirus este un nonsens”, a spus Pappalardo mulțimii, în timp ce milita împotriva purtării măștilor.

În plus, el a propus ca Italia să se întorcă la moneda anterioară, lira.

Ziarul La Repubblica a scris ieri că printre protestatari sunt oameni dezamăgiți de modul cum a gestionat guvernul pandemia, mulți dintre ei și-au pierdut job-urile, dar și activiști de extremă dreapta sau eurosceptici.

Aceste proteste vin după alte demonstrații anti-guvernamentale susținute de Matteo Salvini, liderul opoziției din Italia.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook