Protestele anti-Corona continuă în Europa. „Încetați cu pandemia. Încetați cu minciunile”

Protestele anti-Corona continuă în Europa. „Încetați cu pandemia. Încetați cu minciunile”

Protestatarii „anti-Corona” au demonstrat și sâmbăta asta, în mai multe țări europene. Germania, Polonia, Elveția. Mii de cetățeni s-au strâns pentru a critica gestionarea crizei coronavirusului și măsurile impuse de guverne.

Numai în München (sud-vest), unde a fost organizată pentru prima dată o demonstrație națională de acest gen, 10.000 de persoane au fost raportate de poliție, mai mult decât cele 5.000 anunțate înainte de eveniment de către organizatori.

Manifestația a trebuit să fie oprită la puțin de o oră după start, deoarece regulile de distanțare nu au fost respectate și participanții nu purtau măști.

Împotriva măsurilor anti-covid

Și alte orașe germane au cunoscut, de asemenea, astfel de adunări. Hanovra, unde s-au adunat cel puțin 1000 de persoane, precum și în Wiesbaden.

Manifestanții, majoritatea fără măști, în ciuda unui decret din partea orașului München care cerea contrariul, au denunțat măsurile luate de guvernul german pentru a combate epidemia.

„Sunt împotriva acestor măsuri anti-coronavirus, deoarece unii virusologi nu sunt ascultați, există o acoperire mediatică foarte părtinitoare”, declară Uwe Schnetter pentru AFP.

„Nu mai avem o lege fundamentală (constituția germană), ci o lege care protejează împotriva infectărilor și, sub acoperirea acestei legi, ni se iau toate libertățile fundamentale!”, spune Eva, o protestatară de 50 de ani care poartă un tricou al mișcării „Querdenken” („gânditori nonconformiști” – activiști anti-vaccin, conspiraționiști și simpatizanți de extremă dreapta).

Cancelarul Angela Merkel a declarat sâmbătă că „înțelege” că unii „au probleme” legat de aceste restricții, spunând că „toată lumea este liberă să critice deschis decizia guvernului […] în timpul demonstrațiilor pașnice”.

Demonstrații la Varșovia

O demonstrație similară, dar de doar câteva sute de oameni s-a petrecut la Varșovia.

Organizată de o asociație care se opune vaccinării obligatorii, „Stop-NOP”, demonstrația „Încetați cu pandemia! Ajunge cu minciunile!” a avut loc în fața sediului parlamentului polonez.

Manifestanții au scandat „Destul cu minciunile, destul cu măștile” sau „Libertate, libertate!”. Au purtat mesaje precum „Bill Gates în închisoare”, „Covid 1984, Drepturile Omului” sau „Nu vom permite un altă izolare!” De asemenea, au cerut demisia guvernului polonez.

Și Eveția protestează

Sâmbătă după-amiază, 1.000 de persoane s-au adunat la Geneva, cerând ridicarea restricțiilor. Foarte puțini purtau mască.

Ei au denunțat purtarea măștilor, minciunile presei și măsurile restrictive luate de liderii politici.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a cărei sediu se află la o aruncătură de băț de locul adunării, a fost huiduită pentru că dorește să impună vaccinarea în întreaga lume și pentru ca este, conform demonstranților, condusă de anumite interese.

Cei care au luat cuvântul în fața manifestanților au negat că ar fi de extremă dreapta, conspiraționiști, rasiști ​​sau psihopați.

Potrivit acestora, este doar o chestiune de mobilizare pentru a ieși dintr-o situație „uluitoare”, pentru a reveni la o viață normală, pentru a putea să „respiri și să te miști liber”.

Sursa: RTBF , Le Temps

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook