Proteste în București| Prefectul Capitalei spune că nu renunță la restricții. „Cei care au instigat la violență trebuie să plătească”

Proteste în București| Prefectul Capitalei spune că nu renunță la restricții. „Cei care au instigat la violență trebuie să plătească”
Prefectul Capitalei, Alin Stoica. Foto: Mediafax Foto

Alin Stoica, prefectul Capitalei, anunță că restricțiile rămân în vigoare, în ciuda protestelor, pentru a-i proteja pe bucureșteni. „Aproape toţi locuitorii Capitalei respectă regulile. Măsurile sunt menite să ne protejeze pe noi şi nu vom renunţa la ele. (..) Închiderea magazinelor la ora 18:00 nu reprezintă o schimbare atât de mare în viaţa noastră”.

Cei care au instigat la violență în timpul protestelor trebuie să plătească, crede prefectul. „Cei care instigă la nerespectarea măsurilor punând în pericol sănătatea românilor, cei care instigă la violenţă împotria organelor de ordine ale statului, cei cărora le pasă mai mult de promovarea propriei imagini decât de interesul general al românilor şi al statului nu sunt patrioţi. Sunt patrioţi cei care au protejat statul de drept, cei care au refuzat să răspundă la provocări pentru a nu pune în pericol oamenii care manifestau paşnic”, a scris el pe Facebook.

Luni a fost a doua zi de proteste în București. Majoritatea manifestanților au fost pașnici, dar au existat și persoane care au aruncat cu pietre sau petarde spre forțele de ordine. 12 jandarmi au fost răniți, iar trei dintre ei au fost duși la spital, a transmis colonelul Ionel-Cătălin Stegăroiu, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

222 de persoane au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 200.000 de lei, iar 188 de protestatari au fost fotografiați și amprentați, urmând să fie anchetați.

Peste 1.000 de bucureșteni au participat la proteste, potrivit Jandarmeriei, iar spre finalul manifestației „300 au devenit agresivi, iar forțele de ordine au intervenit”, spune Alin Stoica.

„Nu sunt proteste masive, sunt 1.500 – 2.000 de oameni poate, din care câţiva sunt turbulenţi. Oamenii care nu respectă regulile, o minoritate, aceştia nu le respectă indiferent dacă vin sau nu la protest. Dar este posibil să răspândească mai mult virusul dacă vin la proteste”, a menționat prefectul.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook