Proteste anti-restricții în SUA| Părinții își încurajează copiii să dea foc măștilor de protecție

Proteste anti-restricții în SUA| Părinții își încurajează copiii să dea foc măștilor de protecție

O sută de oameni s-au adunat sâmbătă, 6 martie, în fața Capitolului de Stat din Idaho, Boise, Statele Unite, pentru a protesta împotriva măsurilor de restricție prin arderea măștilor, potrivit The Guardian. Videoclipurile postate pe Twitter – dintre care unul vizualizat de peste 3,8 milioane de ori – surprind adulți care își încurajează copiii să arunce măști sanitare într-un foc aprins într-un butoi metalic.

Guvernatorul republican din Idaho, Brad Little, nu a impus purtarea măștilor la nivel de stat, dar șapte regiuni și unsprezece orașe au făcut-o. În orașul Boise, celor 230.000 de locuitori li se recomandă să poarte masca, dar măsura nu are caracter obligatoriu.

Peste 170.000 de rezidenți din statul Idaho au fost infectați cu Covid în 2020 și au fost înregistrate aproape 1.900 de victime.

„Cred că oamenii trebuie să-și dea seama că ne-am adunat astăzi aici pentru a riposta împotriva guvernului, pentru a ne restabili forma republicană de guvernare”, a declarat unul dintre protestatari, vizându-l pe Joe Biden.

Președintele american i-a acuzat săptămâna aceasta pe guvernanții republicani au avut un raționament „neanderthalian” atunci când au decis relaxarea măsurilor – așa cum este cazul Texas-ului, care tocmai și-a redeschis total economia.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook