Protestatari pe şine. Toate magistralele metroului bucureştean sunt blocate. „O acțiune ilegală, generată de interese mafiote”, spune Drulă

Toate cele cinci magistrale ale metroului bucureştean sunt blocate de sindicalişti USLM, care protestează. Călătorii nu sunt lăsați să coboare în subteran, iar manifestanții nu doresc să poarte discuții cu Metrorex.

„Asigurăm locuitorii Capitalei că întreprindem toate acţiunile legale la dispoziţia noastră pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă”, spune Metrorex.

„O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș. Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri.

Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii. Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toți contribuabilii care susțin prin subvenție de la bugetul național activitatea și, evident, salariile de la companie.

Oamenii onești care lucrează la metrou au venit în această dimineață să muncească în folosul călătorilor. Pentru ei am toată aprecierea.

Nu vă lăsați amăgiți: miza ocupării ilegale a unor șine de metrou nu o reprezintă binele angajaților.

Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spații comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri pentru evacuarea spațiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex și firma sindicatului USLM în 2018.

O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare.
Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”, a scris ministrul Transporturilor, Catălin Drulă.

Sindicaliştii spun că protestează pentru că directorul Metrorex şi ministrul Transporturilor nu vor sā „asculte problemele metroului”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook