Primăria Capitalei va lansa a doua etapă a programului „Rabla”, cu vouchere de 9.000 de lei

Primăria Capitalei va lansa a doua etapă a programului „Rabla”, cu vouchere de 9.000 de lei

Primăria Capitalei va lansa un nou Program „Rabla” al Municipalității, prin acordarea de 5.000 de vouchere în valoare de 9.000 lei fiecare. Acestea pot fi utilizate atât pentru cumpărarea de mașini, cât și electrocasnice, prin casarea unor mașini vechi, cu norme de până la Euro 2.

Potrivit unui proiect votat în ședința Consiliului General al Municipiului București, Primăria Capitalei va implementa etapa a II a programului „Rabla” al Capitalei.

„Se aprobă „Programul de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere” – etapa a II-a care are ca scop îmbunătățirea calității aerului în Municipiul București.

Pentru implementarea programului se aprobă acordarea în perioada 2020 – 2021 a unui număr de 5.000 de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei fiecare. Acordarea unui singur eco-voucher se va face, la cerere, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat ce are norma de poluare non-Euro, Euro 1 sau Euro 2”, se arată în documentul votat miercuri în ședința CGMB.

Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de autoturisme noi cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii – EURO 6, non-diesel, electrice sau hibride, alte mijloace alternative de locomoție, noi, non-diesel sau electrice, obiecte electrocasnice cu clasa energetică superioară, potrivit proiectului.

„Ne adresăm cu prioritate persoanelor fizice sau familiilor cu domiciliul stabil în perimetrul ZACA, cum ar fi : Sala Palatului, Piața Romană, Universitate, Unirii, Cotroceni, Piața Victoriei și care dețin în proprietate un singur autoturism intens poluant, înmatriculat și înregistrat la același domiciliu cu cel al proprietarului”, a declarat Gabriela Firea în ședința CGMB.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook