Prevenție| Autoritățile sanitare insistă asupra aerisirii spațiilor închise „de mai multe ori pe zi”

Prevenție| Autoritățile sanitare insistă asupra aerisirii spațiilor închise „de mai multe ori pe zi”

Guvernul german a adăugat „aerisirea” printre gesturile de protecție pentru combaterea Covid-19.

„Deși nu este vorba strict de o măsură de protectie, o bună ventilație a spațiilor reduce la minimum răspândirea virală într-un spațiu închis și ar trebui recomandată. ”, explică și Direcția Generală Sănătate din Franța, contactată de BFMTV.com.

Transmiterea prin aer

Transmiterea coronavirusului se face „în esență pe cale aeriană” și „contact strâns”, notează Institutul Pasteur. Dar „particule de dimensiuni mai mici pot fi emise și sub formă de aerosoli în timpul vorbirii, ceea ce ar explica de ce virusul poate persista în suspensie în aer într-o cameră neventilată” scrie institutul.

În acest sens, „buna aerisire sau ventilare a locurilor închise este o recomandare a Consiliului Superior al Sănătății Publice și este inclusă în multe protocoale de sănătate”, asigură autoritățile sanitare.

Aerisirea, frecvent recomandată în Franța

„Aerisiți spațiul deschizând ferestrele cel puțin 20 de minute dimineața și seara și în timpul curățeniei”, recomanda Academia de Medicină în aprilie, în timpul blocajului. „Indiferent de context, Înaltul Consiliu pentru Sănătate Publică subliniază importanța reîmprospătării aerului în toate spațiile de locuit, oricare ar fi acestea, prin ventilare, fie ea naturală sau mecanică”.

Temperaturile încep să scadă, dar autoritățile subliniază, de asemenea, că „este important să aerisiți de mai multe ori pe zi”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook