Președintele Venezuelei spune că scrisoarea primită de la Vatican este „un compendiu al urii”

Președintele Venezuelei spune că scrisoarea primită de la Vatican este „un compendiu al urii”

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, spune că scrisoarea trimisă de Ministerul de Externe al Vaticanului afacerilor locale, prin care solicitau politicienilor de la Caracas să ia în serios negocierile care ar putea soluționa criza care afectează țara, este un „compendiu al urii”.

Scrisoarea trimisă de secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, a fost citită public de un reprezentant al Bisericii Catolice în cadrul adunării anuale Fedecamaras, cea mai mare asociație a afaceriștilor din țara sud-americană.

Un reprezentant guvernamental a participat la conferință pentru prima dată în ultimii ani, cu scopul de a relaxa tensiunile dintre afaceriști si regimul socialist.

„În timp ce toată lumea vorbește despre producție și despre depășirea crizei economice, un preot necunoscut… citește o scrisoare de la Pietro Parolin, o scrisoare care reprezintă un compendiu al urii, al veninului”, a spus Maduro miercuri, la televiziunea de stat, acuzându-l pe Parolin că se amestecă în treburile Venezuelei.

Parolin spune în scrisoare că o soluție pentru depășirea crizei din Venezuela poate veni doar dacă „cetățenii, în special cei cu responsabilitate politică, ar avea intenția de a negocia în mod serios în legătură cu problemele concrete și de a găsi soluții pentru nevoile reale ale populației”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook