Președintele sud-african Cyril Ramaphosa, complet vaccinat, a fost testat pozitiv pentru Covid-19

Președintele sud-african Cyril Ramaphosa, complet vaccinat, a fost testat pozitiv pentru Covid-19

Șeful statului sud-african, Cyril Ramaphosa, a fost testat pozitiv pentru Covid-19 duminică și a fost plasat în izolare, anunță președinția. „Președintele Cyril Ramaphosa primește tratament pentru o formă ușoară de Covid-19, după ce a fost testat pozitiv”, transmite administrația prezidențială, fără a preciza dacă este vorba despre noua variantă Omicron, depistată luna trecută în Africa de Sud.

Conform primelor observații ale oamenilor de știință, Omicron este mai contagioasă decât variantele anterioare.

Program complet de vaccinare

Responsabilitățile lui Ramaphosa „au fost delegate vicepreședintelui David Mabuza până săptămâna viitoare. Președintele s-a simțit rău după ce a părăsit o ceremonie oficială organizată în Cape Town, un omagiu adus fostului președinte Frederik de Klerk, care a murit în noiembrie. Ramaphosa a participat la ceremonie alături de alți 200 de oameni, într-o biserică din Cape Town.

„Ceremonia de astăzi s-a desfășurat cu respectarea regulilor de sănătate”, asigură președinția, adăugând că persoanele care au intrat în contact cu președintele sunt invitate să urmărească apariția simptomelor sau să fie testate. Șeful statului, în vârstă de 69 de ani, este complet vaccinat.

Cyril Ramaphosa a efectuat recent o vizită oficială în patru țări din Africa de Vest, în timpul căreia a fost supus unor teste regulate. Când s-a întors în Africa de Sud, pe 8 decembrie, a fost testat negativ.

Varianta Omicron este acum dominantă în Africa de Sud.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook