Un olandez vinde pe internet „truse Corona”, destinate celor care vor să se infecteze de bună voie cu SARS-CoV-2

Un olandez vinde pe internet „truse Corona”, destinate celor care vor să se infecteze de bună voie cu SARS-CoV-2

Autoritățile olandeze au arestat vineri dimineață un bărbat care oferea cumpărătorilor de pe internet truse de auto-contaminare cu SARS-Cov-2. „Vrei să decizi singur când să te infectezi cu SARS-CoV-2? Cu trusa Corona, poți face această alegere!”, suna mesajul bărbatului.

„Au fost incluse ultimele mutații și variante”

După cum a dezvăluit ziarul olandez De Telegraaf, un bărbat a fost arestat vineri pentru că a oferit, pe internet, truse cu ajutorul cărora „clienții” săi să se contamineze de bună voie cu SARS-CoV-2. Contra sumei de 33,50 euro, cumpărătorul primea prin poștă „tuburi pline cu virusuri”, dar și un test prin care să verifice dacă a fost infectat.

Potrivit site-ului de vânzări online, agentul patogen nu avea mai mult de trei luni, „deci poți fi sigur că au fost incluse și ultimele mutații și variante”. Bărbatul, eliberat între timp din arest, își liniștea cumpărătorii explicându-le că infectarea este garantată. Dar niciun mesaj nu menționa riscurile legată de epidemie care a ucis deja cel puțin 5,3 milioane de oameni din întreaga lume.

„Coronavirusul este periculos. Te poate îmbolnăvi grav. Și poți infecta alți oameni, care la rândul lor se pot îmbolnăvi grav. Oricine se infectează pune în pericol sănătatea publică în mod deliberat”, a spus Margreeth Fernhout de la Inspectoratul Olandez al Sănătății (IGJ).

Site-ul prin care era realizată vânzarea truselor a fost pus offline de furnizorul de internet și a fost inițiată o investigație.

Sursa: LCI

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook