Președintele Braziliei, obligat prin ordin judecătoresc să poarte mască

Președintele Braziliei, obligat prin ordin judecătoresc să poarte mască

Un judecător din capitala Brasilia a emis un ordin judecătoresc prin care îl obligă pe Jair Bolsonaro să poarte mască în locurile publice.

Judecătorul federal Renato Borelli a spus că președintele trebuie să poarte mască atunci când se află în spațiile publice din capitală, altfel riscă o amendă de aproximativ 386 de dolari pe zi.

Decizia îi afectează pe toți angajații din cadrul instituțiilor guvernamentale.

Cabinetul președintelui Bolsonaro a răspuns prin Procurorul General, care a declarat pentru CNN că “studiază toate posibilitățile prin care decizia poate fi atacată”.

Guvernul a impus pe 30 aprilie obligativitatea de a purta mască în spațiile publice, în încercarea de a opri transmiterea virusului. Bolosonaro nu a respectat regula și a fost surprins în multe situații fără mască.

“Exemplul pe care îl oferă președintele face lucrurile mult mai dificile pentru noi”, a spus Joao Doria, guvernatorul din Sao Paulo. “Merge în locurile publice fără mască. Un comportament total greșit. Este foarte trist ce se întâmplă.”

Brazilia este a doua cea mai afectată țară din lume, cu peste 1,150,000 de cazuri depistate și mai mult de 50,000 de victime.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook