Poză cu statuia – un turist rupe degetele unei sculpturi și încearcă să fugă

Poză cu statuia – un turist rupe degetele unei sculpturi și încearcă să fugă

Conform declarațiilor lui Vittorio Sgarbi, președintele Fundației Antonio Canova, turistul austriac în vârstă de 50 de ani, aflat la Muzeul Gipsoteca din Possagno, ar fi rupt degetele de la picioare ale sculpturii Paolina Borghese (Bonaparte) și ar fi încercat să fugă.

Însă, din nefericire pentru turist, neatenția se plătește, iar înregistrările cu acesta nu au întârziat să apară. Să te așezi lângă Paolina Borghese pentru a imortaliza momentul nu a fost deloc o idee strălucită.

Incidentul a avut loc vineri, 31 iulie. În filmările publicate de carabinieri, se observă cum turistul se așază lângă sculptură pentru a-și face un selfie, moment în care distruge degetele de la picioare ale sculpturii.

Lucrarea din ipsos a fost utilizată de Antonio Canova pentru versiunea de marmură a capodoperei (realizată între 1804 și 1808).

Gipsoteca din Possagno păstrează colecția din ipsos, variantele originale ale statuilor Canova, reproduse apoi în marmură. Lucrările sunt răspândite în întreaga lume. Paolina Bonaparte se află acum la Galleria Borghese.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook