Poluare excesivă în București. Locuitorii spun că miroase a cauciuc ars, autoritățile că este incendiu de vegetație

Poluare excesivă în București. Locuitorii spun că miroase a cauciuc ars, autoritățile că este incendiu de vegetație

O nouă problemă legată de calitatea aerului a fost semnalată de cetățenii capitalei în mediul online. Ei spun că, în mai multe zone a Bucureștiului, miroase a cauciuc ars.

Garda Națională de Mediu spune că este vorba despre un incendiu de vegetație produs la o fostă fermă din Periș, județul Ilfov și că aceasta este cauza poluării.

Cetățenii din zona de nord resimt cel mai mult acest disconfort și îi contrazic pe oficiali. Ei afirmă că există arderi ilegale de cauciuc.

Pe pagina de Facebook a Garzii Naționale de Mediu sunt comentarii prin care oamenii își arată nemulțumirea și spun că autoritățile mint.

„Nu are cum sa fie doar de la acest incendiu acel miros de cauciuc ars, aici pare sa arda vegetatie.”, scrie Mihai Falan.

„Au făcut un foculeț, pentru a masca mirosul de Pirelli în flăcari.”, Alexandru Ungur.

„Locuiesc în Băneasa și nu se poate respira. Intră fum în casă fără a fi vreun geam deschis. Miroase a cauciuc ars, în niciun caz nu e de la vegetație. Mințiți și nu vă faceți treaba.”, spune Cristina Alexandru.

Unii locuitori spun că este a treia zi în care nu își pot aerisi casele din cauza fumului și că autoritățile nu răspund la telefon.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook