Podeaua Domului din Siena este descoperită, odată pe an. Experiență de neratat

Podeaua Domului din Siena este descoperită, odată pe an. Experiență de neratat

Podeaua este acoperită în general cu foi de masonită, pentru a fi protejată. Însă, dacă nu știai, aceasta este descoperită o dată pe an, pentru aproximativ două luni.

Ei bine, până pe 7 octombrie poți vizita podeaua din Dom.

Poți admira podeaua în conformitate cu protocoalele de siguranță. Printre serviciile oferite se numără excursii ghidate, în timpul cărora personalul calificat te va ghida pentru a descoperi această capodoperă extraordinară.

Itinerariul complet OpaSiPass permite, pe lângă vizitarea podelei din Dom, și o vizită în Muzeul Operei în care poți admira, în Sala Statuilor, mozaicurile originale și inedite ale lui Antonio Federighi cu cele „Șapte vârste ale omului”. Vezi mai multe pe site-ul oficial.

În Sala dei Cartoni, a cărei intrare e întâmpinată de cea mai cunoscută lucrare a artistului Duccio di Buoninsegna, „Maestà del Duomo di Siena”, se poate observa planul podelei delimitat de Giovanni Pacarelli în 1884, care permite o vedere de ansamblu.

Biletul integral permite, de asemenea, accesul la așa-numita zonă „Cripta”, care se află sub podeaua Domului din Siena.

Podeaua este rezultatul unui program iconografic complex realizat de-a lungul a câtorva secole, începând din secolul al XIV-lea și până în secolul al XIX-lea.

Printre pictori se numără Sassetta, Domenico di Bartolo, Matteo di Giovanni, Domenico Beccafumi, precum și pictorul Pinturicchio, autor al faimosului „Monte della Sapienza”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook