Interviu realizat de Iulia Maria Pârlea

Coronavirusul ne-a limitat libertatea de mișcare. Vine vara, sigur te gândești ce faci, unde mergi în concediu, poți să mergi? Și dacă o să poți, ce reguli trebuie să respecți? Alina-Maria Rus, manager TopFly Turism, ne spune la ce să ne așteptăm în următoarea perioadă, ce se schimbă, unde putem merge și în ce condiții.

Alina-Maria Rus: Se schimbă multe, atât ca business cât și pentru noi în viața de zi cu zi. Clar o să fie o vară atipică. Acum ne adaptăm unui nou stil, pe de o parte, să conviețuim cu virusul ăsta și în același timp să ne ferim de el atât cât putem, nu avem cum să stăm închiși în case la nesfârșit.

Planurile de vacanță se schimbă și ele. Aproape de 2 luni suntem în carantină, cu atât mai mult îți dorești să pleci într-o vacanță.

De câteva zile, lucrurile au început să se mai miște. Muți clienți îmi spun că au nevoie, psihic vorbind, să aibă vacanțe plătite, ca să știe pentru ce muncesc. Au nevoie de un imbold pentru perioada asta. Am făcut vacanțe pentru Japonia, Bali. E drept, sunt programate mai spre sfârșitul anului, unele chiar la începutul anului viitor. Oamenii au început să se intereseze și de vacanțe în Grecia, țara care a anunțat deschiderea turismului la începutul lunii iulie. Rămâne de văzut ce va fi cu acele pașapoarte de sănătate.

Dacă mă întrebi, anul ăsta se va merge mai mult pe turismul intern și dacă nu vom avea al doilea val , probabil prin octombrie sau noiembrie oamenii se vor gandi și la destinații pentru revelion.

Cred că în următoarea perioadă, conceptul de early booking o să cam dispară, sau cel puțin nu o să mai fie așa căutat, iar pentru noi, ca agenții de turism, trebuie să recunosc, asta nu e bine deloc.

Criza economică afectează cam toate domeniile. Noi încercăm să păstrăm legătura cu clienții. Acum suntem atenți la autorități, asteptăm mai multe informații referitoare la data deschiderii sezonului estival și la regulile noi care sunt impuse hotelurilor și restaurantelor.

Nici operatorilor aerieni nu le este foarte clar cum își vor desfășura activitatea în următoarea perioadă. Toți asteptăm data de 15 mai să vedem ce se hotărăște. Mai multă claritate din partea autorităților cred ca ar ajuta pe toata lumea.

Mai mult ca sigur, mulți dintre noi, atunci când se ridică restricțiile, vom ieși din țară cu mașina în destinații usor accesibile.

Rămân pozitivă și încerc să găsesc soluții pentru clienții mei, cum spuneam și mai devreme, avem nevoie să ne agățăm de ceva, psihic vorbind, să trecem mai ușor peste perioada asta și gândul la o vacanță chiar cred că ne ajută.



Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook