Plata cu cardul la metrou, direct la porțile de acces

Plata cu cardul la metrou, direct la porțile de acces

Metrorex a implementat un nou sistem de plată, prin care poți achita călătoriile cu metroul direct la porțile de access, cu ajutorul oricărui tip de card contactless. După ce se face plata, porțile se deschid automat.

Sistemul este instalat în noile porți de access și este prezent în 43 de stații. Prețul unei călătorii rămâne neschimbat, respectiv 2,5 lei și nu se percep alte taxe și comisioane, informează Metrorex.

“Modul de utilizare este foarte simplu: călătorii trebuie să apropie de semnul contactless existent la nivelul porții de acces orice card bancar sau dispozitiv electronic (card fizic, telefon sau ceas inteligent) contactless de tip Mastercard sau VISA, indiferent de banca emitentă, după care vor primi mesajul de Acces liber.”, se arată în comunicatul de pe site-ul oficial.

Sistemul este funcțional începând de astăzi și este menit să fluidizeze traficul de la metrou. Oficialii companiei promit că strategia de modernizare continuă și călătorii vor avea parte și de alte surprize plăcute.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook