Țara Galilor oferă „carduri de vaccinare” cetățenilor. „O dovadă că au fost vaccinați”

Țara Galilor oferă „carduri de vaccinare” cetățenilor. „O dovadă că au fost vaccinați”

Cetățenii din Țara Galilor vor primi « carduri » de la autoritățile sanitare, după ce vor fi vaccinați împotriva coronavirusului, astfel încât să poată dovedi că au facut injecția, a anunțat guvernul galez.

Ministrul galez al sănătății, Vaughan Gething, a declarat că persoanele vaccinate vor primi un card „de dimensiunea cardului de credit”.

Planurile pentru așa-numitele „pașapoarte de imunitate” rămân neclare în alte părți ale Marii Britanii, dar miniștrii galezi cred că noile carduri vor ajuta oamenii să obțină o a doua injecție a vaccinului Pfizer.

Într-o declarație scrisă, ministrul Gething a spus: „Cei care fac un vaccin Covid-19 vor primi un card de dimensiunea cardului de credit, care va purta numele vaccinului, data imunizării și numărul lotului fiecăreia dintre dozele administrate”.

„Acestea vor fi de folos pentru a face a doua doză și vor oferi informații despre modul de raportare a efectelor secundare”.

Ministrul Michael Gove a respins ideea pașapoartelor imunitare care ar permite oamenilor să se deplaseze liber.

Întrebat dacă va exista un pașaport pentru vaccin, Gove a declarat pentru Sky News: „Nu, asta nu este planificat… Cu siguranță nu intenționez să introduc pașapoarte de vaccin și nu cunosc pe nimeni altcineva din guvern care să dorească acest lucru”.

Totuși, ministrul sănătății din Marea Britanie, Nadhim Zahawi, care este responsabil cu lansarea vaccinului, a sugerat că dovada vaccinării ar putea fi deosebit de utilă pentru industria HoReCa.

El a declarat pentru BBC: „Ne uităm la tehnologie… Cred că veți vedea că restaurantele, barurile, cinematografele și alte locații, cum ar fi săli de sport, vor folosi, probabil, și acest sistem”.

Deborah Dunn-Walters, profesor de imunologie la Universitatea din Surrey, a sugerat că guvernul trebuie să obțină mai multe detalii despre protecția pe care un vaccin ar putea să o ofere înainte ca miniștrii să poată contura modul în care pot fi utilizate pașapoartele pentru vaccin.

„De exemplu, cât timp va asigura vaccinarea protecție împotriva contaminarii cu Covid-19? Vaccinarea va împiedica transmiterea bolii, precum și prevenirea îmbolnăvirii?”.

„Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care va trebui să se răspundă, pe lângă considerațiile etice, înainte de a putea începe să luăm în considerare posibilitatea pașapoartelor de vaccinare”.

Sursa: Independent

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook