Planul lui Biden de relansare a economiei: fermierii și proprietarii de restaurante albi nu primesc ajutoare de la stat

Planul lui Biden de relansare a economiei: fermierii și proprietarii de restaurante albi nu primesc ajutoare de la stat

Planul lui Joe Biden de a reînvia economia SUA în urma pandemiei Covid-19 a fost adoptat de Camera Reprezentanților pe 27 februarie. Un plan estimat la 1.900 de miliarde de dolari, care este lăudat de majoritatea americanilor, dar care rămâne „un afront față de idealul american care promite un tratament egal”, scrie New York Post. O măsură este evidențiată de Betsy McCaughey, fost guvernator al statului New York: ajutorul acordat anumitor fermieri aflați în dificultate din cauza crizei. Deci, spune ea, secțiunea 1.005 oferă proprietarilor de ferme „social defavorizați” o scutire totală a datoriilor de până la câteva sute de mii de dolari. Și asta fără condiții.

Problemă: fermierii albi nu au același drept. De ce ? Deoarece definiția „defavorizate social” se limitează la persoanele / grupurile rasiale care sunt victime ale „discriminării istorice”. O măsură care ar trebui să compenseze „ani de discriminare”, subliniază senatorul Raphael Warnock.

Același lucru pentru restaurante

Ajutorul special a fost adaptat și pentru sectorul restaurantelor. Și aici, oamenii „dezavantajați social și economic în societate” sunt cei care beneficiază de acest drept. Și numai ei. Cu o singură excepție: femeile și veteranii sunt, de asemenea, eligibili. O erezie, crede Betsy McCaughey, care amintește că al 14-lea amendament din Constituție garantează în mod normal egalitatea tuturor în fața legii.

Pentru că, pe lângă fermierii care au suferit (și încă suferă) din cauza crizei, este un lanț întreg care este afectat. Prin urmare, „bărbații albi” care nu sunt bogați nu vor putea solicita ajutor. Betsy McCaughey solicită ca accentul să fie pus pe „supraviețuirea economică, mai degrabă decât pe așa-numita echitate rasială sau de gen”. Joe Biden a spus că va acorda prioritate afacerilor „deținute de negri, latino-americani, asiatici, amerindieni și femei”. Ea concluzionează: „Rasismul nu va vindeca rasismul din trecut”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook