Planul de economisire Clotilde Armand: cureți străzile mai rar, ai mai mulți bani

Planul de economisire Clotilde Armand: cureți străzile mai rar, ai mai mulți bani

Cea mai bogată zonă din țară nu mai are bani să curețe străzile. Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, e gata să ia o decizie radicală.

Mâine, Consiliul Local ar putea decide ca în următoarele șase luni străzile să fie măturate și spălate mai rar pentru a economisi bani, zice Primăria.

Sectorul 1 este unitatea administrativa cu cel mai mare buget local pe cap de locuitor din țară. Însă Clotilde se plânge de moștenirea grea pe care i-a lăsat-o fostul primar, drept urmare a decis să facă economii pe baza burselor sociale și celor de merit ale elevilor de liceu din sector. Vrea să reducă bursele sociale de la 300 la 150 de lei.

„O hotărâre de consiliu local trebuie să fie adoptată la început de an şcolar pentru ca bursele să fie achitate pe parcursul anului şcolar. (…) Cu Sectorul 1 este o altă problemă. S-a anulat şedinţă după şedinţă de pe ordinea de zi a consiliului local proiectul de HCL şi aprobarea lui. De fiecare dată se spunea că pentru şedinţa următoare, pentru şedinţa următoare, până când elevii au ajuns să nu aibă bani de burse de Crăciun”, spune Ana Maria Groza, preşedintele Consiliului Elevilor din Bucureşti/Ilfov.

Chiar dacă Clotilde Armand a ieșit învingătoare în fața lui Tudorache, din când în când mai scoate pe Facebook câte o hârtie prin care arată detalii despre modul în care fostului primar PSD a condus Primăria. A publicat pe rețeaua de socializare toate plățile făcute de Administrația Domeniului Public Sector 1 către avocați în ultimii trei ani, adică 155.000 de euro.

Asta în condițiile în care Primăria are departament juridic. Clotilde se află însă în aceeași situație: este reprezentată de o casă de avocatură externă în procesul cu Romprest.

Acestea sunt sumele plătite de Administrația Domeniului Public Sector 1 în perioada 2018-2020 pentru servicii juridice…

Publicată de Clotilde Armand pe Marţi, 26 ianuarie 2021

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook