Piața auto din Europa a avut o scădere de 55% în luna martie

Piața auto din Europa a avut o scădere de 55% în luna martie

Vânzările de automobile au scăzut dramatic în ultima lună, după ce criza coronavirusului a închis reprezentanțele auto și a făcut clienții să își recalculeze cheluielile.

Asociația producătorilor de automobile din Europa (ACEA) a raportat astăzi o scădere de 55% a numărului de înmatriculări pentru luna martie.

Situația în sectorul auto este mai dificilă decât în perioada crizei din 2008-2009, când cel mai brusc picaj al pieței s-a produs în ianuarie 2019 și au fost înregistrate cu 27% mai puține tranzacții de vânzare-cumpărare față de luna anterioară. De menționat că recesiunea la care am făcut referire a declanșat o secetă de șase ani în zona vânzărilor de automobile.

Închiderea fabricilor din acest sector a afectat 1,1 milioane de angajați și a dus la scăderea producției cu 1,2 milioane de unități, conform ACEA.

Italia, prima țară din Europa afectată de epidemie, a avut o scădere de 85%, în martie înmatriculându-se doar 28,326 de mașini noi. Cererea a scăzut simțitor și în Franța, cu 72%, Spania – 69%, iar Germania, care a gestionat mai bine situația, a avut o scădere de 38%.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook