Peste 6500 de francezi ignoră restricțiile și participă la carnavalul de la Marsilia

Peste 6500 de francezi ignoră restricțiile și participă la carnavalul de la Marsilia

Mii de oameni deghizați, majoritatea tineri și fără măști, au mărșăluit în ritmul muzicii, în apropiere de La Canebière. „Este incredibil! Mi s-a spus că este ceva ce nu trebuie ratat în Marsilia, carnavalul de le Plaine”, numit după un cartier al orașului, spune Romain, în vârstă de 26 de ani, deghizat în brutar, unul dintre petrecăreții adunați în centrul orașului, pentru o procesiune cu costume. Locuitorii nu au ezitat să pună difuzoare pe pervazuri, transformând străzile într-un ring de dans uriaș.

„Tinerii s-au săturat să fie închiși. Nu sunt aici persoane în vârstă, fragile, ci doar tineri”. Lângă el, participanți deghizați în floarea soarelui, gorile sau medici. Anul trecut, celebrul carnaval din Marsilia a fost anulat din cauza restricțiilor.

„Sunt aproximativ 6.500 de persoane. Este un eveniment nedeclarat, pe care îl considerăm iresponsabil, deoarece gesturile de prevenție nu sunt respectate. Efectuăm verificări în jurul procesiunii, în special cu privire la purtarea măștilor, iar cei care nu respecta regulile vor fi amendați”, au declarat forțele de ordine pentru AFP.

În jurul orei 18.30, poliția a intervenit în Portul Vechi pentru a dispersa adunarea.

Marsilia nu este afectată de noile restricții care au intrat în vigoare sâmbătă, pentru cel puțin patru săptămâni, în 16 departamente. Dar se aplică restricțiile obișnuite de combatere a Covid-19, inclusiv limitarea adunărilor și purtarea măștilor.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook