Angela Merkel vrea să mențină restricțiile anti-Covid și în luna aprilie, din cauza „dinamicii accelerate a epidemiei”

Angela Merkel vrea să mențină restricțiile anti-Covid și în luna aprilie, din cauza „dinamicii accelerate a epidemiei”

Cancelarul german consideră că „dinamica actuală a epidemiei, accelerată de variantele Covid-19” necesită extinderea restricțiilor de sănătate din țara sa. Angela Merkel intenționează să mențină și în luna aprilie restricțiile anti-Covid implementate în prezent în Germania, potrivit unui document guvernamental obținut de Agenția France-Presse (AFP).

Datorită „dinamicii actuale a epidemiei, accelerată de variantele Covid-19”, este de așteptat ca țara să „extindă” și în luna aprilie toate restricțiile de călătorie în vigoare, se arată în documentul care va servi ca bază de lucru pentru întâlnirea care va avea loc luni între cancelar și guvernatorii landurilor germane.

Potrivit Institutului Robert Koch pentru Boli Infecțioase (RKI), rata infectărilor la 100.000 de locuitori, în ultimele șapte zile, este de 103,9, peste pragul de 100 la care unitățile de terapie intensivă nu mai pot ține pasul.

Oboseală publică provocată de măsurile de izolare, valabile în ultimele patru luni, este în creștere. Germania a înregistrat până acum 2.659.516 de cazuri și 74.664 de decese, potrivit RKI.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook