Peru deschide Machu Picchu după 7 luni, dar pentru un singur turist

  • – Un turist japonez a așteptat 7 luni să viziteze Machu Picchu, blocat în Peru din cauza pandemiei
  • – E primul vizitator căruia îi este permis accesul în citadelă din martie încoace
  • – Faimosul sat incaș își va deschide din nou porțile și pentru alți turiști începând de luna viitoare, dar la capacitate redusă

Peru au deschis din nou spre vizitare ruinele din Machu Picchu, pentru un singur turist japonez. El așteptase aproape 7 luni să intre în citadela incașă, blocat în țara andină din cauza pandemiei.

Jesse Takayama a venit la mijlocul lunii martie în orașul Aguas Calientes, la poalele munților pe care sunt ruinele satului incaș. Plănuia să stea doar câteva zile, însă pandemia l-a prins acolo. Așa că a făcut o cerere, măcar să fie lăsat să-și ducă la bun sfârșit planul. Cererea a fost aprobată în cele din urmă chiar de Alejandro Neyra, Ministrul Culturii din Peru, care spune că „japonezul a venit în Peru visând să poată vizita Machu Picchu. El a intrat în cele din urmă alături de șeful parcului, pentru a putea apoi să se întoarcă în țara sa.”

Cu biletul în mână încă din martie, Takayama e primul turist care vizitează runiele citadelei construite cu peste 500 de ani în urmă de la începutul pandemiei. Ministrul Culturii spune că Machu Picchu va fi redeschis pentru turiști începând din noiembrie, dar la o capacitate redusă, de doar 30%, adică 675 de vizitatori pe zi.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook