Persoanele infectate cu tulpina Delta au o încărcătură virală de 300 de ori mai mare decât cele afectate de alte variante ale SARS-Cov-2

Persoanele infectate cu tulpina Delta au o încărcătură virală de 300 de ori mai mare decât cele afectate de alte variante ale SARS-Cov-2

Persoanele infectate cu varianta Delta a SARS-Cov-2 au o încărcătură virală de 300 de ori mai mare decât cele afectate de versiunea originală a virusului, arată un studiu din Coreea de Sud. Dar încărcătura scade în timp – este de 30 de ori mai mare după patru zile, de 10 ori după nouă zile și corespunde nivelurilor observate la alte variante după 10 zile, potrivit Agenției Coreene de Control și Prevenție a Bolilor (KDCA).

Când încărcătura este mai mare, virusul se răspândește mult mai ușor de la o persoană la alta, iar numărul infectărilor și spitalizărilor crește mai repede, spune Lee Sang, un oficial al Ministerului Sănătății.

„Dar nu înseamnă că Delta este de 300 de ori mai infecțioasă… rata de transmisie este de 1,6 ori mai mare decât în cazul variantei Alpha și de aproximativ două ori mai mare decât versiunea originală a virusului”, subliniază Lee.

Varianta Delta a noului coronavirus a fost identificată pentru prima dată în India, iar varianta Alpha în Marea Britanie.

Pentru a evita răspândirea variantei Delta, care este acum tulpina dominantă la nivel mondial, KDCA îndeamnă cetățenii să se testeze imediat după ce dezvoltă simptome Covid-19 și să evite întâlnirile față în față.

Studiul a comparat încărcătura virală a 1.848 de pacienți infectați cu varianta Delta cu 22.106 de persoane care au avut alte tulpini.

Coreea de Sud a vaccinat 51,2% din populația sa de 52 de milioane cu cel puțin o doză de vaccin, iar 23,9% au fost complet vaccinați.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook