Pentru a realiza campania de vaccinare în masă, avem nevoie de 17 miliarde de seringi. Producția este la jumătate acum

Pentru a realiza campania de vaccinare în masă, avem nevoie de 17 miliarde de seringi. Producția este la jumătate acum

„Când statul a făcut planul de vaccinare, s-a asigurat că sunt disponibile zeci de milioane de seringi?” La fel ca alți profesioniști din domeniul sănătății, cercetătorul în imuno-oncologie, Eric Billy, este îngrijorat de stocurile disponibile, din moment ce campania de vaccinare va accelera în săptămânile viitoare.

Sosirea vaccinului Moderna în Europa va crește și mai mult cererea. În acest context, este justificată teama lipsei seringilor?

Constrângere legată de creșterea cererii

„Stocurile diferitelor tipuri de seringi necesare în Franța sunt adecvate și ar trebui să permită vaccinarea tuturor”, asigură prof. Alain Fischer, coordonatorul campaniei de vaccinare.

„L-am auzit pe ministru repetând că există materialul și, prin urmare, nu ar trebui să întâmpinăm dificultăți la acest nivel, în zilele și săptămânile care vor urma”.

Dar, pe măsură ce tot mai multe țări achiziționează vaccinuri Covid-19, cererea globală de seringi și ace de unică folosință va crește.

„Când vom realiza vaccinarea pe scară largă, la sfârșitul anului 2021 sau începutul lui 2022 – estimările pentru cererea de doze depășesc zece miliarde – aprovizionarea cu seringi va deveni o problema”, admite specialistul în aprovizionare Prashant Yadav de la Harvard Medical School, intervievat de AFP.

Anticipare

Dar, înainte de a atinge acest stadiu, „ar trebui să avem o capacitate sporită pentru primul val de vaccinări, care va viza grupurile prioritare”, spune ea. Filiala franceză a Becton, Dickinson & Co, cel mai mare producător de seringi din lume, a declarat pentru CheckNews că „a luat toate măsurile pentru a crește producția acestor dispozitive în vederea vaccinării”.

Direcția Generală a Sănătății (DGS) din Franța susține că guvernul a anticipat necesarul. Autoritatea a achiziționat, în numele statului, ace și seringi, în plus față de dozele de vaccin. Stocurile se adaugă celor deja deținute de „instituțiile de sănătate”.

Sunt necesare 17 miliarde de seringi

„Avem 3,3 milioane de ace, vom primi încă 2 milioane în zilele următoare. Avem 4,6 milioane de seringi și vor veni și altele.

Există, în total, 15 referințe de ace și 16 referințe de seringi pentru a efectua o injectare intramusculară cu vaccinurile împotriva Covid-19. „Toate sunt compatibile, așa că am ales să comandăm și să cumpărăm toate aceste seringi și ace compatibile și să le trimitem spitalelor. Toate condițiile sunt îndeplinite”, a spus ministrul Sănătății din Franța.

Pentru a imuniza cetățenii la plan global împotriva Covid-19, menținând în același timp alte campanii de vaccinare, cum ar fi cea împotriva gripei, ar trebui produse peste 17 miliarde de seringi, estimează compania Airfinity. Aceste cifre sunt mult mai mari decât producția mondială actuală, care se ridică la 9,05 miliarde de unități pe an.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook