Paris: străzi întregi ar putea fi rezervate barurilor și restaurantelor după izolare

Paris: străzi întregi ar putea fi rezervate barurilor și restaurantelor după izolare

În timp ce Franța se pregătește pentru relaxarea măsurilor de carantină începând cu 11 mai, primarul Parisului dezvăluie deciziile care ar putea ajuta sectorul restaurantelor.

Întrebarea este pe buzele multor parizieni: când ne putem bucura cu calm de o băutură pe terasa unei cafenele, a unui bar sau a unui restaurant? În timp ce Franța se pregătește să iasă din izolare începând cu 11 mai, anumite sectoare de activitate nu se vor putea relua imediat. Este și cazul restaurantelor. Sfârșitul lunii mai ar putea aduce redeschiderea acestor unități. Și având în vedere situația financiară dramatică în acest sector, primarul Parisului a decis să anticipeze și să ia măsuri.

Într-un interviu acordat ziarului Le Parisien, Anne Hidalgo dezvăluie planul de ieșire din izolare a orașului său și abordează în special problema reluării activității în sectorul restaurantelor. Ea afirmă că primăria se va asigura că barurile și restaurantele „se pot extinde în spațiul public pentru a putea lucra în condiții sanitare satisfăcătoare. Și asta până în septembrie”. Deoarece principala preocupare a autorităților publice este de a putea asigura, pentru următoarele luni, reluarea activității, respectând în același timp măsurile sanitare de protecție împotriva unui nou val de Covid-19. În acest sens, Anne Hidalgo avansează chiar ipoteza conform căreia „străzi întregi ar putea fi rezervate gratuit” restaurantelor, cafenelelor și barurilor.

Un sistem „impozit zero”

Edilul orașului susține, de asemenea, că planul de ajutor de 100 de milioane de euro ar trebui prelungit până în septembrie. Acest plan a fost anunțat pe 12 martie, în special pentru companiile cele mai afectate de criză. Pentru aceste companii, Anne Hidalgo asigură că proprietarii vor plăti „zero euro chirie pentru spațiile comerciale”. Ea propune și un alt ajutor: „Ar trebui să instituim și un sistem de impozit zero ”, în special pentru baruri și restaurante care vor fi scutite de drepturi rutiere, taxe pe afișaje sau terase (adică ajutor echivalent cu mai mult de 10 milioane de euro) „.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook