Paris: Sălile din interiorul restaurantelor s-ar putea redeschide luni, 15 iunie

Paris: Sălile din interiorul restaurantelor s-ar putea redeschide luni, 15 iunie

Încăperile interioare ar putea (în sfârșit) să se redeschidă luni, 15 iunie. Până în acest moment, doar terasele au fost autorizate să se deschidă începând cu 2 iunie, în aceasta regiune.

Restauratantele din regiunea Parisului așteaptă acum un semnal ferm din partea executivului, care ar putea veni chiar în după-amiaza de vineri, conform informațiilor oferite de Le Figao. Miza este mare pentru un sector complet lipsit de activitate în timpul izolării și care a suferit de vremea capricioasă după redeschidere.

Restaurantele se pregătesc

„Probabil că vom avea un anunț în această vineri după-amiază pentru redeschiderea de luni, confirmă pentru Le Figaro Alain Fontaine, președintele asociației franceze de propietari de restaurante (AFMR). Zvonul circulă deja de câteva zile. Și toată lumea se pregăteste pentru asta.”.

„Ne așteptăm ca în Paris să poată redeschide sălile luni”, a declarat Roland Héguy, președintele Uniunii de Comerț și Industrie Hotelieră (UMIH) , pe FigaroLive în această vineri dimineață.

Redeschiderea restaurantelor este o provocare majoră pentru întregul sector. „În acest moment, moralul celor care lucreaza în restaurante oscilează între furie, depresie și emoție”, explică Alain Fontaine. „Unii oameni sunt de părere că era mai bine să nu redeschidem deloc. Ceea ce este complicat este că nu avem orizont, în special datorită lucrului de acasa care ne privează de angajați, dar și de închiderea hotelurilor și, prin urmare, de absența turiștilor. În cele din urmă, vremea, care este o variabilă foarte importantă, nu este favorabilă pentru noi.”.

Săli pe jumătate pline

Alain Fontaine este îngrijorat că, în condițiile redeschiderii, sălile „vor fi doar pe jumătate pline din cauza protocolului de sănătate”. În cele din urmă, în ceea ce privește personalul, „nu mai știm ce să facem!” Continuă președintele AFMR. „Ba îi scoatem din șomaj partial, ba îi trecem înapoi. Dar angajații noștri nu sunt marionete!”.

Luni, 8 iunie, doar o treime din restaurantele din Paris s-au redeschis. Multe grupuri de restaurante încă nu au revenit. În cele din urmă, potrivit lui Roland Héguy, „15 – 10% dintre restaurantele din țară s-ar putea închide definitiv” din cauza epidemiei.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook