Paris: extinderea teraselor restaurantelor valabilă până în iunie 2021

Paris: extinderea teraselor restaurantelor valabilă până în iunie 2021

Veste bună pentru propietarii de restaurant și cafenele din Paris: Terasele provizoriu extinse vor putea funcționa în continuare până în iunie 2021.

Anne Hidalgo, primarul Parisului, a anunțat încă de la sfârșitul lunii mai faptul că intenționează să ajute cafenelele si restaurantele, lovite greu de criza Covid19 și izolare. De data aceasta o face menținând drepturile gratuite la terasă extinsă.
8.000 de beneficiari
Sunt 8000 de restaurante și cafenele din Paris care au beneficiat de aceste extensii excepționale, acum reînnoite. Mese suplimentare pe trotuare, pe locuri de parcare, livrare, etc.
„Având în vedere amploarea crizei care afectează sectorul horeca, a anunțat joi Emmanuel Grégoire, primul viceprimar al Parisului, măsura, însoțită de cateva obligatii, inclusiv limitarea poluării fonice pentru rezidenții locali, va fi reînnoită. ”

Sunt menținute reglementările clare de funcționare, în plus edilii francezi au menționat și majorarea amenzilor pentru nerespectarea protocolului sanitar impus.
„Se va respecta distanțarea sanitară, dimensiunea teraselor, poluarea fonică, și se majorează amenzile (pentru nerespectarea acestor norme) de la 168 de euro la 500 de euro”, subliniază oficialii Primariei din Paris.

Rețineți că locurile rezervate persoanelor cu handicap sau taxiurilor nu pot fi utilizate pentru aceste extensii. „În ambele cazuri, terasele nu se vor putea stabili acolo”, confirmă Olivia Polski.

Reprezentanții industriei consideră insuficient acest ajutor: Frédérique Senaud, manager timp de douăzeci și patru de ani al restaurantului Le Parisiene, aproape de centrul Pompidou, în cartierul Halles, a declarat pentru Le Parisien : „Ar trebui să eliminăm pur și simplu drepturile de terasă pentru întregul an 2020. Aceste terase au constituit 80% din cifra de afaceri. Profesia noastra este complet demoralizată”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook