Paris| Este declanșat „planul alb”. Spitalele își mobilizează toate resursele pentru a evita colapsul sistemului medical

Paris| Este declanșat „planul alb”. Spitalele își mobilizează toate resursele pentru a evita colapsul sistemului medical

Directorul autoritatii sanitare din regiunea pariziana a cerut joi dimineață declanșarea „planului alb” în toate spitalele din regiune. Spitalele și clinicile trebuie să se pregătească pentru „o avalanșă puternică” de noi pacienți cu Covid-19, a declarat joi Aurélien Rousseau pentru AFP.

„Având în vedere presiunea asupra paturilor de terapie intensivă, am cerut directorilor unităților de sănătate din regiune să declanșeze planul alb de a mobiliza toate resursele și de a anticipa zilele viitoare”, a scris Aurélien Rousseau într-un mesaj postat pe Twitter.

Planul alb permite ca toate resursele spitalului să fie alocate gestionării coronavirusului în unitățile în cauză.

Marți seară, peste 40% din paturile de terapie intensivă erau ocupate de pacienți cu Covid-19 în spitalele din regiunea pariziana, potrivit datelor transmise de Agenția Regională de Sănătate.

Indicatorii spitalelor sunt importanți pentru monitorizarea evoluției epidemiei, deoarece problema principală este prevenirea supraaglomerării spitalelor, în special a unităților de terapie intensivă.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook