Paris: De astăzi, restaurantele își redeschid sălile din interior

Paris: De astăzi, restaurantele își redeschid sălile din interior

Emmanuel Macron a declarat că întregul teritoriu, „cu excepția insulei Mayotte și a departamentului Guyana (America de Sud), unde virusul circulă în continuare activ”, va trece de astăzi în zona „verde”. Președintele Franței a specificat în special că restaurantele își vor deschide salile în regiunea pariziană.

Această deschidere a avut loc mai devreme decât a fost prevăzută inițial (22 iunie) și era asteptată de restaurantele din regiunea Parisului, ale căror unități au fost închise aproape trei luni din cauza crizei coronavirusului. Pe 2 iunie, barurile, cafenelele și restaurantele din celelalte regiuni franceze clasificate drept „verzi” au avut autorizația să se redeschidă, dar nu și unitățile din Paris și zona metropolitană, care își puteau primi clienții doar pe terasă, în așteptarea celei de-a treia faze de ieșire din izolare, programată pentru 22 iunie.

168.000 de restaurante și 38.800 de baruri sau cafenele din Franța au fost grav afectate de izolarea impusă la mijlocul lunii martie. Începând cu 9 iunie, sectorului turistic i-a fost acordat un total de 8 miliarde de euro în împrumuturi garantate de stat (PGE), inclusiv 6,42 miliarde de euro destininate exclusiv pentru hoteluri, cafenele și restaurante, conform datelor de la Ministerul de Finanțe francez.

Marțea trecută, secretarul de stat pentru turism, Jean-Baptiste Lemoyne, a făcut posibilă o nouă etapă de relaxare, spunând că „declinul treptat al virusului ar trebui să permită redeschiderea tuturor restaurantelor mai devreme decât era anticipat.” .

Această decizie, din punct de vedere al epidemiei, nu este surprinzătoare. Toate criteriile stabilite de Sănătatea Publică din Franța pentru a evalua evoluția epidemiei Covid-19 în Franța au fost pozitive timp de câteva zile în regiunea pariziană.

Pe 10 iunie, rata incidenței în capitală era de 6,6. Acest indice măsoară numărul de persoane infectate într-o săptămână din 100.000 de locuitori. Pragul de alertă este depășit când indicele trece de 10. Rata de ocupare a paturilor de terapie intensivă a scăzut sub pragul de alertă  de pe 6 iunie.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook