Paris| 75% dintre noile focare provin din școli. Motive de îngrijorare pentru perioada următoare

Paris| 75% dintre noile focare provin din școli. Motive de îngrijorare pentru perioada următoare

Potrivit mai multor indicatori, numărul focarelor de contaminare a crescut în școlile și universitățile din regiunea Parisului. 75% dintre focarele din Paris provin din școli.

Dacă focarele* afectează în principal companiile private și publice (29,1% dintre focarele apărute din mai până în prezent), o crestere semnificativa a avut loc în școli și universitati în septembrie, așa cum menționează buletinul epidemiologic regional din 24 septembrie.

Un fapt destul de logic, deoarece înainte de vară reluarea cursurilor fusese doar parțială.

75% dintre focarele din Paris provin din școli

Numărul focarelor care au apărut în școli în ultimele 4 săptămâni reprezintă un motiv de îngrijorare pentru perioada următoare. Au fost identificate 79 de focare de la începutul anului școlar, din septembrie, sau 46% din noile focare pentru luna respectivă. Dintre toate focarele identificate în ultimele zile în Paris, aproape 75% provin din școli.

Cu toate acestea, protocolul de sănătate a fost relaxat săptămâna trecută în instituțiile de învățământ. „Când un profesor sau un educator este testat pozitiv, Educația Națională nici măcar nu examinează întreaga echipă de profesori a unității!”, spune Anne Souyris, viceprimar al Parisului responsabil de sănătate.

Rectoratul din Paris s-a limitat să transmită datele sale din ultimele 7 zile: 0 unități închise, 18 clase închise dintr-un total de 14 013 clase (sau 0,13%), 414 copii confirmati pozitiv pentru Covid (sau 0,12 % din toți elevii) și 93 de membri ai personalului afectați de virus dintr-un total de 31.160 persoane (sau 0,3%).

* Este considerat focar dacă există cel puțin 3 cazuri de Covid 19 confirmate într-o perioadă de 7 zile și care aparțin aceleiași comunități sau au participat la aceeași adunare

Sursa: Le Parisien

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook