Pacienții vindecați de Covid vor primi o singură doză a vaccinului, anunță ministrul Sănătății din Franța

Pacienții vindecați de Covid vor primi o singură doză a vaccinului, anunță ministrul Sănătății din Franța

„Cetățenii care au avut deja Covid, vindecați relativ recent, nu vor mai avea nevoie de două doze ale vaccinurilor Pfizer sau Moderna, una va fi suficientă”, a declarat ministrul Sănătății din Franța, Olivier Véran, la France2.

„De acum înainte”, persoanele cu vârsta de „50 de ani și peste, inclusiv cei din categoria de 65-75 de ani”, care suferă de „ceea ce numim comorbilități, fragilități” vor putea „fi vaccinate cu AstraZeneca”, la „medicul curant, în spitalul care le urmărește” sau„ în termen de câteva zile, la farmacii”, a adăugat ministrul.

Cei de 75 de ani și peste vor continua să fie vaccinați cu Pfizer sau Moderna într-un centru de vaccinare, a adăugat el.

Ministrul urmează recomandările autorității sanitare

Autoritatea Națională Franceză pentru Sănătate a recomandat vineri, 12 februarie, injectarea unei doze unice de vaccin persoanelor care au contractat deja coronavirusul, o propunere fără precedent în lume.

Persoanele vindecate de Covid-19 „au dezvoltat deja o memorie imună în timpul infectării. Doza unică de vaccin va juca astfel un rol de reamintire”, explică Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) în avizul său, care nu a primit încă aprobarea guvernului.

Autoritatea recomandă, de asemenea, o perioadă de minim „de trei luni” de la vindecare, „și de preferință șase luni”, înainte de a injecta această doză unică.

Sursa: Huffington Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook