Oscar 2020, record negativ. Cea mai slabă audienţă tv înregistrată vreodată

Oscar 2020, record negativ. Cea mai slabă audienţă tv înregistrată vreodată

Circa 23,6 milioane de americani au urmărit, duminică, transmisiunea în direct de la ceremonia de decernare a premiilor Oscar din acest an, fiind cea mai mică cifră înregistrată vreodată. Anul trecut, gala Oscarurilor a tras în fața televizoarelor 29,5 milioane de telespectatori.

Cifra de 23,6 milioane de spectatori a fost dată publicităţii de organismul de monitorizare Nielsen. Aceasta indică o scădere faţă de anul precedent, când Gala Oscarurilor a fost urmărită de 29,5 milioane de telespectatori.

În ciuda scăderii audienţei, Gala Oscar rămâne ceremonia de premiere cu cei mai mulţi spectatori în Statele Unite.

Organizatorii Galei Premiilor Academiei Americane de Film au ales să decerneze distincţiile pentru al doilea an la rând fără să apeleze la o gazdă, cum au procedat din 1989 până în 2018.

În 2019, în primul an în care Oscarurile nu au avut o gazdă, declinul audienţelor înregistrat patru ani la rând părea să fie stopat, după ce s-a înregistrat o creştere de 11%, până la 26.5 milioane de telespectatori.

Cea de-a 92-a ediţie a Galei Premiilor Oscar a avut loc duminică noapte la Dolby Theatre din Los Angeles. „Parasite”, de Bong Joon Ho, a primit premiul Oscar pentru Cel mai bun film. Totodată, aceasta este prima peliculă într-o altă limbă decât engleza care câştigă premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Citește și:

OSCAR 2020: Natalie Portman a purtat o ținută specială cu numele femeilor regizor nenominalizate la premii

Premiatul cu Oscar Jamie Foxx l-a numit pe Ilie Năstase printre eroii copilăriei sale

Foto Facebook

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook