Oraşul din România considerat de Forbes printre cele mai „trendy” 20 de destinaţii din Europa

Oraşul din România considerat de Forbes printre cele mai „trendy” 20 de destinaţii din Europa

Sibiul se numără printre cele mai bune 20 de destinații din Europa pentru anul 2020.

Orașul Sibiu este considerat ”următoare destinație trendy” de jurnaliștii publicației americane Forbes. Orașul transilvănean este lăudat pentru ocazia de a trăi experiențe culturale și gastronomice de nivelul celor din Bruges sau Paris, scene demne de a fi postate pe Instagram precum Praga ori Santorini și un cadru romantic de genul celor pe care le găsești în Roma sau Veneția.

”E poezie și frumusețe la fiecare colț de stradă și ai ochi pe fiecare acoperiș. Acest oraș bogat, unul dintre cele mai vizitate din România, reprezintă 800 de ani de istorie într-un cadru bine păstrat rămâne unul dintre cele mai moderne și dinamice orașe din Europa”, notează cei de la Forbes, care amintesc și faptul că este vorba despre singurul oraș românesc cotat cu trei stele Michelin. Sibiul este recomandat pentru pasionații de istorie, de activități în aer liber, fotografi și pentru iubitorii de drumeții.

Un alt oraș de pe lista dată publicității joi este Colmar, în Franța. Orașul alsacian a fost votat prima destinație europeană pentru 2020 într-un clasament al European Best Destinations (EBD), la cea de-a 11-a ediție a topului. Orașul a adunat cel mai mare număr de voturi din istoria competiției, nu mai puțin de 179.723. Colmar este recomandat pentru city break, escapade romantice, vacanțe de familie și plajă ca i pentru cei dornici de experiențe culturale și gastronomice ieșite din comun.

Atena, în Grecia, este lăudată pentru felurile în care tradiția și modernitate se întâlnesc în muzee, magazine, restaurante și baruri fiind prezentată ca un muzeu ”incredibil, viu, efervescent, în aer liber”.

Tibilisi, din Georgia, este prezentat ca destinația ideală pentru cei interesați de gastronomie, diversitate și arhitectură, aici găsindu-se învecinate structuri moderne și construcții din Evul Mediu dar și clădiri moderniste în stil sovietic.

Cascais, în Portugalia este considerată una dintre cele mai frumoase destinații de coastă din Europa. Plasat în apropiere de Lisabona, Cascais se poate lăuda cu vreme blândă pe tot parcursul anului și cu oportunitățile sportive de agrement, de la golf la sporturi nautice care au redefinit practicile turismului eco în zonă.

Lista celor mai bune destinații europene pentru 2020 mai include Berlin (Germania), Bydgoszcz (Polonia), Cork (Irlanda), Héviz (Ungaria), Madrid (Spania), Menorca (Spania), Namur (Belgia), Paris (Franța), Praga (Cehia), Roma (Italia), Reykjavik (Islanda), Rijeka (Croația), Rotterdam (Olanda), Rochefort Océan (Franța) și Viena (Austria).

Cea de-a 11-a ediție a clasamentului European Best Destination a fost realizată pe baza a 600.000 de voturi. Lista urmează să fie promovată pe tot parcursul anului 2020, realizatorii ei colaborând cu Comisia Europeană pentru a promova turismul ecologic. Platforma online European Best Destination se prezintă pentru al optulea an la rând drept cel mai vizitat website dedicat turismului în Europa.

Foto Pixabay

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook