Opt germani au primit câte cinci doze de vaccin anti-Covid într-o singură sesiune. „Sper să nu apară efecte secundare grave”

Opt germani au primit câte cinci doze de vaccin anti-Covid într-o singură sesiune. „Sper să nu apară efecte secundare grave”

Opt angajați ai unei case de bătrâni din Germania au primit din greșeală cinci doze de vaccin Covid-19. Nu au fost observate consecințe grave asupra sănătății până în acest moment.

Cele șapte femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 38 și 54 de ani, lucrează într-un azil de bătrâni din Stralsund, în nord-estul țării. Se numără printre persoanele care primesc cu prioritate vaccinul BioNTech-Pfizer, administrat în Germania începând de sâmbătă.

În timpul sesiunii de vaccinare de duminică, li s-au injectat cinci doze simultan, potrivit administratorului districtului în care se află unitatea. Au fost imediat informați despre eroare, a asigurat Stefan Kerth. Patru dintre cei opt au fost internați în spital cu simptome ușoare, asemănătoare gripei.

„Regret profund acest incident”, a spus administratorul districtului, asigurând că reprezintă doar cazuri izolate, din cauza unei erori umane. „Sper să nu apară efecte secundare grave”, a adăugat el.

Laboratorul german BioNTech, care dezvoltă vaccinul ARNm, a specificat înainte de lansarea campaniei de vaccinare că în fazele de testare au fost injectate doze mai mari decât în ​​mod normal, fără efecte secundare grave. Vaccinul vine într-o fiolă a cărei conținut trebuie diluat astfel încât să rezulte cinci doze. Dar autoritățile germane din domeniul sănătății, prin vocea unui purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, au anunțat că fiolele vor da probabil șase doze. Fiecare fiolă conține un „ușor exces” care face posibilă compunerea unei a șasea injecții.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook