OMS: Varianta Delta este prezentă în peste 120 de țări

OMS: Varianta Delta este prezentă în peste 120 de țări

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) transmite miercuri că varianta Delta a coronavirusului, puternic contagioasă, circulă în 124 de țări. În ultima săptămână, 13 noi țări au identificat prezența tulpinii pe teritoriile lor.

OMS subliniază că cele patru variante „cu risc crescut” (Alpha, Beta, Gamma și Delta) continuă să se extindă. Experții sunt de părere că Delta va „surclasa celelalte variante și va deveni tulpina dominantă pe întreaga planetă în următoarele câteva luni”.

Potrivit unui studiu canadian, riscul de deces după infectarea cu varianta Delta este cu 137% mai mare decât în cazul variantelor clasice ale coronavirusului. OMS nu a reușit să stabilească mecanismul prin care Delta a devenit mai transmisibilă.

Mai mult, OMS este îngrijorată din cauza răspândirii rapide a variantelor de risc. Varianta Alpha, descoperită în septembrie 2020 în Marea Britanie, era prezentă în 180 de țări pe 20 iulie. Varianta Beta, identificată în Africa de Sud în august anul trecut, este acum prezentă în 130 de state, iar varianta braziliană Gamma în 78.

Numărul global al noilor cazuri Covid a crescut cu 12% în ultima săptămână, cu mai mult de 3,4 milioane de noi pacienți infectați identificați.

Sursa: TASS

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook