Joe Biden clarifică ce a vrut să spună când a declarat că Facebook „omoară oameni”

Joe Biden clarifică ce a vrut să spună când a declarat că Facebook „omoară oameni”

Președintele Statelor Unite a emis un comunicat prin care revine asupra afirmației legate de platforma de socializare, clarificând că „Facebook nu omoară oameni”. Joe Biden a fost anterior întrebat care este mesajul pe care l-ar transmite rețelelor de socializare precum Facebook, iar el a răspuns că „omoară oameni.”

Acum menționează că s-a referit la persoanele care răspândesc mesaje de dezinformare prin intermediul rețelelor de socializare.

Facebook a respins orice responsabilitate.

„Omoară oameni”, a spus el. „Singura pandemie pe care o avem este printre cei nevaccinați. Ei omoară oameni.”

Declarația a fost făcută în ziua în care secretarul de presă de la Casa Albă a acuzat platforma Facebook că nu a luat atitudine pentru a combate răspândirea informațiilor false.

Biden clarifică acum că la asta se referea, de fapt – în legătură cu un raport care arăta că 12 persoane au fost la originea răspândirii mesajelor false.

„Facebook nu omoară oameni, cele 12 persoane distribuie informații care dezinformează”, se arată în comunicatul președintelui. „Toți cei care ascultă astfel de mesaje au de suferit. Omoară oameni.”

„Sper ca Facebook, în loc să o ia personal [..], va acționa în privința dezinformărilor legate de vaccinare”, spune Biden. „Asta am vrut să spun.”

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook