OMS: Varianta Delta a SARS-Cov-2 devine dominantă la nivel global

OMS: Varianta Delta a SARS-Cov-2 devine dominantă la nivel global

Varianta Delta a SARS-Cov-2, inițial identificată în India, devine tulpina dominantă în întreaga lume, anunță cercetătorul șef al Organizației Mondiale a Sănătății. Soumya Swaminathan și-a exprimat totodată dezamăgirea legată de eșecul CureVac de a oferi un vaccin eficient, subliniind nevoia de a avea seruri noi și eficiente împotriva variantelor mai transmisibile.

Marea Britanie a raportat o creștere a ratei de infectare legată de varianta Delta, iar epidemiologul șef al Germaniei prezice că tulpina va deveni dominantă, în ciuda ratelor mare de vaccinare.

Moscova a înregistrat un nou record privind numărul de cazuri noi, majoritatea provocate de varianta Delta și se teme de un al treilea val ce ar putea apărea în curând.

„Varianta Delta devine dominantă pe întreg globul, din cauza transmisibilității crescute”, spune Swaminathan.

Numărul cazurilor noi înregistrate în Namibia, Sierra Leone, Liberia și Rwanda s-a dublat în ultima săptămână, afirmă șeful de operațiuni al OMS, Mike Ryan.

„Este un parcurs foarte, foarte îngrijorător”, spune Ryan. „Realitatea crudă este că, în era variantelor multiple, cu transmisibilitate crescută, am lăsat numeroase grupuri, persoane vulnerabile din Africa, neprotejate prin vaccinuri”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook