OMS: Vaccinul nu este suficient pentru a opri epidemia, celelalte măsuri trebuie păstrate

OMS: Vaccinul nu este suficient pentru a opri epidemia, celelalte măsuri trebuie păstrate

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a avertizat că vaccinul nu va fi suficient pentru a învinge pandemia Covid-19. „Un vaccin va completa celelalte instrumente pe care le avem, nu le va înlocui”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul ședinței consiliului executiv al agenției pe care o conduce.

În ceea ce privește vaccinul, seful OMS, la fel ca mai mulți dintre adjuncții săi, a temperat optimismul care a apărut săptămâna trecută, după ce Pfizer și BioNTech au publicat datele preliminare ale testelor de fază III, care arătă o eficiență de 90%. „Inițial, cantitățile vor fi limitate și, prin urmare, personalul medical, persoanele în vârstă și cei cu risc vor avea prioritate și sperăm că acest lucru va reduce numărul de decese și va permite sistemelor de sănătate să reziste”.

„Dar virusul va avea în continuare o mulțime de posibilități de a circula”, a avertizat el, îndemnând să nu se pună capăt prematur măsurilor care fac posibil controlul extinderii Covid-19, cum ar fi testele, carantina, urmărirea cazurilor de contact etc.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook