OMS schimbă recomandările privind masca de protecție pentru a 4-a oară

OMS schimbă recomandările privind masca de protecție pentru a 4-a oară

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă începând de miercuri (2 decembrie) purtarea măștii de protecție în toate spațiile închise care nu au o ventilație adecvată (inclusiv acasă), în regiunile cu transmisie ridicată. În plus, ei recomandă ca masca de protecție să devină obligatorie în spitale și în unități medicale de orice tip.

E a patra actualizare a recomandărilor OMS privind purtarea măștii de protecție de la începutul pandemiei. De data asta, „principalele schimbări privesc obligativitatea măștilor de protecție în unitățile sanitare și clarificări privind măștiile non-medicale pentru publicul larg”.

Noile recomandări se aplică în zonele în care există o transmisie tip focar sau comunitară a virusului SARS-CoV-2. În aceste condiții, „OMS recomandă publicului larg să poarte mască, chiar și non-medicală, în interior (de exemplu, în magazine, la birou, în școli și chiar și acasă) sau în aer liber, atunci când o distanță fizică de „cel puțin un metru nu poate fi menținută”.

În plus, OMS recomandă să nu folosești o mască cu supape, care, la fel ca vizierele transparente, protejează considerabil mai puțin decât măștile convenționale.

În unitățile sanitare de orice tip (spitale, clinici, centre de îngrijire), OMS recomandă introducerea obligativității „purtării măștilor pentru toată lumea (personal, pacienți, vizitatori, furnizori de servicii). Purtarea unei măști de protecție este recomandată și pacienților spitalizați, atunci când nu se poate menține o distanță fizică de cel puțin un metru sau când pacienții se află în afara saloanelor în care sunt îngrijiți.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook